בישראל ובעולם, כ-6.8% מהאוכלוסייה הבוגרת עשויים לסבול ממחלת הגאוט ברמות אבחון שונות. עם זאת, במקרים רבים אין מניעה מאנשים אשר מתמודדים עם מחלה שגרונית מסוג זה, לטוס לחו"ל. בשורות הבאות, נעמיק בכל מה שקשור לרכישת ביטוח נסיעות לחו"ל במקרים אלה.
כמה מילים על מחלת שיגדון ("גאוט") וטיסה לחו"ל
שיגדון היא מחלה דלקתית כרונית. ככזאת, היא גורמת לכאבים ברמות כאב שונות, כמו גם נפיחות ורגישות יתרה במפרקים. במקרים רבים, המחלה הזו נגרמת כתוצאה מהצטברות של חומצת שתן בדם. במהלך הזמן זה, שבו מצטברת חומצת שתן בדם, אנשים לעיתים סובלים ממצב בו גבישי אותה החומצה מתגבשים ומתמקמים במפרקים, מה שבתורו גורם לדלקת, קרי לאותה מחלת גאוט. בתוך כך, חשוב לציין כי טיסות לחו"ל יכולות להוות גורם סיכון להתקף גאוט. זאת, מכיוון שטיסות גורמות למספר דברים שעשויים להגביר את הסיכון, כמו למשל: ישיבה ממושכת, שינויים ברמת לחץ האוויר במטוס, שינויים באקלים וכו'. לכן, אם אתם מעוניינים לטוס לחו"ל, ואתם מתמודדים עם מחלת שיגדון, כמובן שחשוב לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל בהתאם למצב הרפואי שלכם.
אז, אפשר לטוס עם מחלת גאוט לחו"ל?
כמובן שכן, במקרים רבים ניתן לטוס לחו"ל למרות שמתמודדים עם מחלת שיגדון. עם זאת, ראוי וחשוב לציין כי חשוב לנקוט בצעדים מונעים על מנת להפחית את הסיכון להתקפי גאוט. כאמור, להזמנת ביטוח נסיעות לחולי גאוט יש אפקט חשוב על הנסיעה שלכם בהיבטים הבאים:
- שקט נפשי: להזמנת ביטוח נסיעות יש אפקט חשוב על מה שאתם מרגישים וחווים בעודכם רחוקים מהבית בחו"ל. כידוע, הפיזי והנפשי הולכים יד ביד. בהקשר הזה של הדברים, כאשר אתם רגועים ויודעים שאתם מבוטחים, תקבלו שקט נפשי שבתורו יכול להקטין התדרדרות תסמינים פיזיים שונים.
- ביטוח פיננסי: כידוע, ההוצאות הרפואיות בחו"ל יכולות להגיע לעשרות ואפילו מאות אלפי שקלים, לעיתים גם יותר. לכן ביטוח נסיעות לחולי שיגדון מספק כיסוי בגובה מספק, לעיתים עד מיליוני שקלים.
החלטתם לטוס? מעולה, בואו נדבר על איזון בריא
נציין קודם כל את המובן מאיליו שחשוב בכל זאת לציינו: הקפידו תמיד להתייעץ עם גורם רפואי לפני שאתם מחליטים לטוס לחו"ל עם מחלה כרונית כזאת או אחרת. לאחר שהסרנו זאת מהדרך, נדגיש כי הקפדה על תזונה מאוזנת יכולה לתרום רבות לשמירה על איזון התסמינים הפיזיים של חולים במחלות כרוניות.
במילים אחרות, שתו הרבה מים לפני, במהלך ולאחר הטיסה וכן הקפידו על תזונה בריאה. אם תעיינו מעט בחומר מקוון אשר מתפרסם באתר של קופות החולים, תמצאו כי מומלץ לאכול מזונות עשירים ב- פורינים (כמו חלבון מהצומח, ירקות, אגוזים וקטניות). נוסף על כך, ע"פ קופות החולים, מומלץ לצרוך עד 2 מנות מוצרי חלב רזים במהלך היום. במחקרים שונים נמצא קשר בין מוצרי חלב דלי שומן לבין חומצת שתן בדם ברמות נמוכות, מה שבתורו עשוי להפחית סיכון להתדרדרות גאוט.