תרופות סבתא

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שיגדון - תרופות סבאשיגדון היא צורת דלקת מפרקים המאופיינת בהתקפים פתאומיים וחמורים של כאב, אדמומיות ורגישות במפרקים, בדרך כלל בבוהן. ההתקפים נמשכים בדרך כלל בין שלושה לעשרה ימים, כשביניהם הפוגות ללא כאבים עד התרחשות ההתלקחות הבאה.

התקף שיגדון מתרחש כשלאדם יש רמות גבוהות מהרגיל של חומצת שתן בגוף, והצטברות חומצת שתן. גבישי השתן גורמים להתלקחות כואבת של גאוט. רכיבים רבים, כולל אלכוהול, מזונות מסוימים, מתח ותרופות מסוימות, עשויים לגרום להעלאת רמת חומצת השתן, וגורמים לאדם להיות פגיע להתקף.

אדם הסובל משיגדון, מכיר את הסימנים המצערים של התלקחות גאוט. לא ניתן לעצור את ההתקף ברגע שהוא מתחיל, אך ניתן לטפל בהתלקחות באמצעות "תרופות סבתא" בבית, וביצוע שינויים באורח החיים להקלת כאב ההתלקחות, למניעת התקפים עתידיים, ומניעת נזק ארוך טווח למפרקים.

הקלת הכאב ללא תרופות

בנוסף לתרופות, ניתן להקל את כאב התלקחות השיגדון באמצעות טיפול אלטרנטיבי במספר צעדים פשוטים בבית.

חבילות קרות וחמות – אם הכאב אינו חמור, ניתן להניח חבילות קרח או רטיות קרות על המפרק להפחתת הדלקת והקלת הכאב, במשך עשרים דקות עד חצי שעה, מספר פעמים ביום. ניתן להניח לסירוגין קומפרסים חמים למשך שלוש דקות ולאחר מכן רטייה קרה למשך חצי דקה להקלת הכאב וזרימת דם משופרת. קומפרסים של תה סרפד יעילים אף הם.

מנוחה – מומלץ לנוח עד שהכאב פוחת. רוב האנשים החווים התקף חריף של דלקת מפרקים בשיגדון אינם יכולים להזיז הרבה את המפרק, ולכן יש להניחו על כרית מוגבהת או חפץ רך אחר.

שתיית שפע מים ונוזלים – גאוט נגרמת כתוצאה מהצטברות חומצת שתן בגוף. מחסור במים בגוף עשוי לגרום לרמות חומצת השתן להתגבר יותר. שתיית שמונה עד 16 כוסות נוזלים ביום, כשלפחות חצי מכמות זו היא מים, מסייעת לשטיפת חומצת השתן מחוץ לגוף, הקלת התסמינים וייצוב חומצת השתן לרמה נורמאלית. אלכוהול מעכב את הפרשת חומצת השתן, ויש להימנע ממנו במהלך ההתקפים.

תזונת גאוט

העקרונות הכלליים של דיאטת גאוט זהים בעצם להמלצות תזונה מאוזנת ובריאה. אלו כוללים:

פחמימות מורכבות – לאכול יותר פירות, ירקות ודגנים מלאים, המספקים פחמימות מורכבות. תזונה בריאה מבוססת על שפע פירות וירקות כגון אספרגוס, תרד, אפונה, כרובית או פטריות. לירקות מומלץ להוסיף שעועית או עדשים. יש להימנע ממזונות כגון לחם לבן, עוגות, ממתקים, משקאות ממותקים ומוצרים המכילים סירופ הגבוה בפרוקטוז.

שומנים – יש להפחית אכילת שומנים רוויים מבשר אדום, עור העוף ומוצרי חלב עתירי שומן. מומלץ להימנע מאכילת בשרי איברים פנימיים כגון כבד וכליות, המכילים רמות גבוהות של פורין ומובילים לרמות גבוהות של חומצת שתן.

חלבונים – יש להגביל אכילת חלבונים יומיים המגיעים מבשר רזה, דגים ועופות, עד לכמות של 120-170 גרם. מומלץ להוסיף לתזונה חלבונים דלי שומן או מוצרי חלב נטולי שומן, כגון יוגורט רזה הנקשרים עם רמות חומצת שמן מופחתות.

קפה מספר מחקרים מראים שצריכה מתונה של קפה עשויה להיות קשורה לירידה בסיכון לגאוט, במיוחד בשתיית קפה המכיל קפאין רגיל. ההמלצה היא לכוס קפה אחת ביום. יחד עם זאת, קפה עשוי שלא להתאים למצבים רפואיים אחרים ולכן יש להתייעץ עם הרופא לגבי כמות הקפה המתאימה.

זהירות עם תוספים – תוספי ויטמין C עשויים להפחית את רמות חומצת השתן בדם. חומצות שומן אומגה 3 עשויות לסייע בהפחתת הדלקת, אך יש להימנע מהן אם לוקחים מדללי דם. יש להימנע מנטילת הוויטמין וניאצין, העשוי לעורר התקפי גאוט.

תה צמחים – מועיל בטיפול בתסמיני גאוט. בשילוב עם התה מומלץ לצרוך עשבי תיבול כגון כורכום, ברומלין, וחמוציות התומכות בבריאות הכליות.

רגיעה – מדיטציה, תרגילי נשימה עמוקים ושיטות הרפיה אחרות מסייעות בניהול כאב התלקחויות הגאוט. הליכה ושגרת פעילות גופנית קבועה מסייעים להקלת הלחץ.

 

אולי יעניין אותך גם:

סובלים משגדון? ייתכן וצמחי המרפא יוכלו לסייע להתמודדות עם גאוט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן